About the event – Română


English Deutsch Français Italiano Español Slovenčina Czech Română Polski

34rd Wizz Air Budapest Half Marathon
September 8, 2019

Cel mai mare smimaraton din Europa Centrală, pe a doua duminică din luna septembrie

Dacă participaţi la semimaraton, defapt faceţi  un tur de vizitare a obiectivelor turistice din Budapesta. Cursul trece prin inima oraşului Budapesta, traversează mai multe poduri și trece lângă cele mai bine cunoscute locuri ale orașului. Minunaţi-vă de Castelul Buda, de panorama de Pest si de a treia cea mai mare clădire parlamentară din Europa de lângă malul Dunării.

Aleargă singur sau împreună cu prietenii, în echipe de două sau de trei persoane.

Vor fi mai mult de 15.000 de participanţi, mai mult de 10.000 de alergători la proba de semimaraton şi 1500 de echipe. Cu toate acestea nu aveţi niciun motiv să vă ingrijoraţi, pentru a evita tumultul şi depăşiriile inutile, participanţii vor da startul în diferite valuri, astfel veţi avea destul spaţiu pentru a alerga.

maraton_05

În 2018, au venit mai mult de 2700 de alergători din străinătate, dintre care aproape 2000 au participat la proba de semimaraton , din 82 de țări diferite. Cei mai mulți alergători au venit din Marea Britanie, Slovacia și Polonia, dar au sosit și participanți din Chile, Indonezia și Singapore, pentru a numi doar câteva.

Pe parcusul traseului la fiecare 4-5 km vor fi puncte de hidratare şi desigur supraveghere medicală continuă. Pace runnerşii te vor ajuta în a reuşi să alergi în ritmul şi în timpul planificat. Dar pe lângă alergare deasemenea şi distracţia va primi loc, pe traseu vor fi mai multe puncte de muzică unde artiştii vor încânta participanţii.

În fiecare an concurenţii primesc un tricou jerseu unic cu logo-ul concursului, iar la sosire fiecare alergător va primi şi un medalion. Designul medaliilor se schimbă de la an la an, dar aici sunt medaliile din anul 2016, pentru a vedea la ce vă puteţi aştepta:

[table “” not found /]

Budapesta este o destinaţie perfectă pentru o excursie de weekend. Budapesta este capitala spa-uriilior cu mai mult de 100 de izvoare termale care alimentează băile termale ale oraşului. După concurs te poţi relaxa în băile turceşti unice din secolul 16 şi 17 sau la baia Széchenyi, care este construit în stil neo-baroc.

Deasemenea şi ruipuburile din Budapesta sunt unice în toate Europa. Această idee inovatoare a a salvat mai multe clădiri în centrul oraşului de la dărâmare. Au o atmosferă neobişnuită, sunt amenajate în stil retro şi au primit un design interior realist-socialist. Locul perfect pentru a bea a băutură cu o zi înainte sau după cursă.

Şi dacă deja te afli aici, nu uita să guşti praparatele delicioase din bucătăria ungurească: gulaşul, tocana, ştrudelul şi clătitele.

Cei care au stomacul mai sensibil mai bine să lăsaţi după cursă.

Urmăriţi acest scurt videoclip despre oraş şi lăsaţi-vă fermecat:

Daţi-ne un like pe facebook şi alăturaţi-vă de evenimentul facebook pentru a obţine informaţii actualizate.